Az elnök két híve meghalt

Késelés egy elnökpárti nagygyűlésen Ecuadorban

Rafael Correa ecuadori elnök két híve meghalt, öt társuk pedig megsebesült, amikor egy zavarodott elméjű férfi késsel a tömegre támadt hétfő este egy vidéki kampánygyűlésen.

2013.02.05 08:59MTI

Ecuadorban február 17-én tartanak elnökválasztást, amelyen várhatóan kényelmes többséggel újraválasztják a jelenlegi baloldali államfőt, Hugo Chávez venezuelai elnök szövetségesét. 

"Egy őrült megkéselte az AP (a kormányzó Alianza Pais mozgalom) hét tagját, amíg az elnökre vártak. Ketten meghaltak" – reagált Rafael Correa a támadásra a Twitter mikroblogportálon. José Serrano belügyminiszter viszont azt közölte sajtótájékoztatóján, hogy négyen sebesültek meg a támadásban. 

A helyi televízió bemutatott egy videofelvételt, amelyen látni lehetett, amint a támadó egy nagy késsel a nagygyűlésre várakozókra támadt a nyugat-ecuadori Esmeraldas tartomány Quininde városában. A férfi áttört a tömegen, véletlenszerűen kiválasztva áldozatait, majd menekülni próbált. A támadót a rendőrök elfogták. 

A 49 éves Correa 2007 óta irányítja az olajban gazdag, 14 milliós andoki országot. Szociális programjai és az országában működő multinacionális cégekkel kötött szerződések újratárgyalása miatt igen népszerű, de folyamatosan nyílt harcban áll az ellenzéki sajtóval és az üzleti körökkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.