Fittyet hánytak a mínusz 6 fokra

A Femen aktivistái Davosban is színre léptek

A Femen nevű feminista csoport aktivistái a davosi Világgazdasági Fórumot is alkalomnak használták arra, hogy pucér felsőtesttel provokálják az esemény résztvevőit és megfigyelőit.

2013.01.26 14:41MTI

A fiatal ukrán hölgyek a mínusz 6 fokos hidegre fittyet hányva félmeztelenül másztak fel a tanácskozásnak helyet adó kongresszusi központ kerítésére. Meztelen felsőtestükön "SOS Davos" volt olvasható, kezükben pedig rózsaszínű füstöt kibocsátó fáklyákat tartottak. 

A jelszóval a világon szegénységben élő nők millióinak sorsára akarták felhívni a figyelmet. A feministák akciója gyorsan véget ért. A graubündeni kanton rendőrsége gyorsan intézkedett, és a legközelebbi őrszobára szállította a sikoltozó és rúgkapáló hölgyeket. Személyi adataik felvétele után szabadon távozhattak - közölte Thomas Hobi rendőrségi szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.