Eljárás indult ellenük

Femen-aktivisták döntöttek le egy feszületet Ukrajnában

A kijevi rendőrség garázdaság miatt eljárást indított a Femen ukrán feminista szervezet aktivistái ellen, mert ledöntöttek egy feszületet pénteken az ukrán főváros központjában.

2012.08.17 16:05MTI

Az extrém tiltakozóakciókról ismertté vált Femen szervezet tagjai úgy fejezték ki támogatásukat a Pussy Riots orosz punkzenekar iránt, hogy elfűrészelték a kijevi főtérnél álló, 2004-ben emelt feszületet. A Pussy Riots három tagját pénteken találta bűnösnek a moszkvai bíróság garázdaság vétkében. A lányzenekar tagjai két héttel a márciusi elnökválasztás előtt a moszkvai Megváltó Krisztus Székesegyházban maszkban, gitárokkal "imádkoztak" a Szűzanyához, hogy űzze el Vlagyimir Putyint, az azóta megválasztott államfőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.