"Súlyos csapás"

Tucatnyi lázadót öltek meg harcban Csecsenföldön

A csecsenföldi elnök szerint "súlyos csapást" mértek a dél-oroszországi területen aktív muzulmán szélsőségesekre: tizenkét fegyverest öltek meg egy műveletben.

2013.01.24 15:18MTI

A Kremlhez hű Ramzan Kadirov közölte, hogy az észak-kaukázusi régió déli részén, Vegyeno térségében végrehajtott művelet órákon át tartott, és "rendkívül fáradságos" volt a hófedte hegyvidéki terep miatt. Az áldozatok között van két befolyásos hadúr, a Gakajev fivérek, akiket terrorizmus vádja miatt köröztek, egyikük fejére átszámítva 330 ezer dollár vérdíjat tűztek ki. 

A hatósági akciót azután indították, hogy egy rendőrőrs elleni támadásban életét vesztette két egyenruhás, hét pedig megsebesült. Az Oroszországi Föderációhoz tartozó köztársaságban az iszlamisták egy Moszkvától független emirátust akarnak létrehozni. Moszkva két véres háborút is vívott a térségben - 1994-1996, illetve 1999-2001 között - a muszlim szeparatisták ellen. A térség ma sem nyugodt, rendszeresek a kormányzati, katonai és rendőrségi célpontok elleni merényletek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.