Beszámoló kiszabadulás után

Algériai túszejtés - élő pajzsként használtak túszokat a terroristák

Élő pajzsként használták Algériában túszaikat a terroristák a támadó katonasággal vívott harcukban - mondta el hétfőn Manilában egy fülöp-szigeteki férfi, akinek sikerült kiszabadulnia a fogságból.

2013.01.21 13:30MTI

Minden alkalommal, amikor a katonák a helikopterekről megpróbálták lelőni a terroristákat, azok pajzsként használtak minket - mondta Joseph Balmaceda, miután visszaérkezett a hazájába Ain-Amenászból, az Algírtól 1300 kilométerre lévő gázmezőről.

Mint elmesélte, ő egyedül maradt életben kilenc túsz közül, akiket a terroristák egy kis teherautón más helyre akartak szállítani. A járműre robbanószert erősítettek, amely egy tűzpárbajban fel is robbant. Balmaceda annak köszönhette az életét, hogy két pótkerék között hevert. A Land Cruiserből csak a hátsó fele maradt meg. A robbanásban meghalt a velük lévő két terrorista is, Balmaceda viszont el tudott kúszni a mintegy 300 méterre lévő katonákhoz.

Amint odaért, elvesztette az eszméletét és csak a kórházban tért magához - mondta. Mindez a múlt szerdán kezdődött túszszedő akció második napján történt.

A Fülöp-szigetek kormánya szerint hat ottani dolgozó vesztette életét, négyről pedig nem tudnak, őket eltűntként tartják nyilván.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.