Közel húsz ember meghalt

Szíriai felkelők csaptak össze kurd lázadókkal

A szíriai felkelőknek és a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) fegyvereseinek összecsapásában közel 20 ember halt meg.

2013.01.17 17:56MTI

A Szabad Szíriai Hadsereg (FSA) tagjai az ütközetben foglyul ejtették a PKK hat tagját, négy férfit és két nőt. A jelentések szerint a halottak között 17 kurd és az FSA három embere van. Helyi megfigyelők szerint a PKK tagjai az észak-iraki Kandil-hegységből érkeztek Szíriába.
 
A Törökországban betiltott PKK-nak több támaszpontja is van a térségben. Észak-Szíriában a Kurd Népi Védelmi Bizottság fegyveresei több települést is ellenőrzésük alatt tartanak és a csoportról tudni lehet, hogy a PKK-val szövetségben álló kurd Demokratikus Unió Párt (PYD) fegyveres szárnya. 

A szíriai kurdok többi pártja, és a török kormány is azt gyanítja, hogy a PYD a szíriai kormány meghosszabbított karja; feladata, hogy Damaszkusz utasítására elfojtsa a Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszerével szembeni ellenállást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.