Többen meghaltak

Ötven autó ütközött össze a svédországi ködben

Legalább ötven gépkocsi ütközött össze a köd és az utat borító jég miatt egy tömeges közúti balesetben Svédország déli részén kedden.

2013.01.15 18:16MTI

Hárman életüket vesztették, 15-20 ember megsérült - közölte egy rendőrségi szóvivő. Az óriási ütközési sorozat helyi idő szerint valamivel dél után történt az E4-es autópályán, Aastorptól északra. Az út csúszós volt, a látási viszonyok rosszak. Az autópályát lezárták a forgalom elől. A sérülteket Helsingborg kórházába szállították.

A Helsingborgs Dagblad című lap internetes kiadása szerint a baleset jóval több, mintegy száz autót érintett.

EU-statisztikák szerint az ilyen tömeges közúti balesetek ritkán fordulnak elő Svédországban, amely Európa legbiztonságosabb útjaival büszkélkedhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.