Borongós, ködös

Tél tábornok vigyázzba állt

Pénteken egész nap borongós, ködös idő valószínű.

2011.11.25 07:34ma.hu

Kevés napsütésre csak magasabb hegycsúcsainkon és északnyugaton van esély, itt délután felszakadhat a felhőtakaró. Helyenként hószállingózás, szitálás előfordulhat, jelentős csapadék nem lesz. A Kisalföldön mérsékelt, másutt gyenge lesz a légmozgás. Hajnalban -6 és -1°C, délután -1 és +3°C közötti hőmérséklettel számolhatunk - írja előrejelzésében a megújult Időkép.

Várat magára a hó

Hazánk területén egyelőre hótakaró sehol sem található. Jelentős havazásra a jelenlegi számítások szerint a következő 2 hétben minimális az esély.

Orvosmeteorológia

Pénteken nem terheli fronthatás a szervezetünket, de folytatódik a nyirkos, borús, párás időjárás, legfeljebb a keleti, északkeleti országrészben élők közérzetét javíthatja egy-két órás napsütés. A fényhiány sokaknál okoz rossz hangulatot, depressziós tünetek is előfordulhatnak. A mozgásszervi problémákkal élők fokozódó fájdalmakról számolhatnak be. A megfázás elkerülésére öltözzünk téliesen és gondoskodjunk a megfelelő vitaminpótlásról.

Közlekedésmeteorológia

Pénteken hajnalban a keleti, északkeleti tájakon sokfelé képződik sűrű, zúzmarás köd, melynek egy része napközben is megmaradhat rossz látási viszonyokat okozva. Helyenként hószállingózás, ónos eső következtében csúszós, síkos útszakaszokra is számítani kell. A napi középhőmérséklet csökkenésével időszerűvé válik a téli gumik felszerelése. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Felhőkép

Széltérkép

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.