Több mint 100-an megsérültek

Csaknem 20 halottat követelt egy egyiptomi vonatbaleset

Csaknem 20 halottat követelt egy vonatbaleset kedd hajnalban Egyiptomban.

2013.01.15 07:40MTI

Hírügynökségi jelentések szerint Kairó egyik déli külvárosában siklott ki egy személyszállító vonat, amelyen szinte kizárólag a hadsereg újoncai utaztak. A MENA egyiptomi hírügynökség egészségügyi minisztériumi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a baleset következtében 19 fiatal vesztette életét és több mint 100-an megsérültek. Az újoncok hétfő este Felső-Egyiptomban szálltak a vonatra, egy kairói laktanyába tartottak.
   
Az elmúlt években az észak-afrikai országban több vonat-, illetve buszbaleset történt, ami a vasúti pályák és az utak rendkívül rossz biztonsági állapotára utal. Az egyiptomiak szerint több egymást követő kormány is adós maradt a szükséges biztonsági intézkedések meghozatalával.
   
Tavaly novemberben több mint 50 ember - túlnyomó többségben gyermek - halt meg annak következtében, hogy Kairó egyik külvárosában egy vonat egy iskolásokat szállító autóbuszba rohant. A súlyos szerencsétlenséget követően Mohamed Murszi államfő alig néhány héttel ezelőtt új közlekedési minisztert nevezett ki.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.