Két hónapon át kezelték

Elhagyta a kórházat idősebb George Bush volt amerikai elnök

Elhagyta hétfőn a kórházat idősebb George H. W. Bush, akit közel két hónapon át kezeltek egy hörghuruttal kezdődött betegeskedés miatt.

2013.01.14 21:00MTI

A 88 éves Bush állapota december végére annyira leromlott, hogy egy héten át az intenzív részlegen kellett gyógyítani. A legutolsó kezelések célja az volt, hogy ne kelljen ismét kórházba vinni. A hosszadalmas betegség nem volt életveszélyes, de az egykori politikus antibiotikumokat és szteroidokat is kapott, hogy megelőzzék egy tüdőgyulladás kialakulását.
   
George H. W. Bush 1989 és 1993 között volt az Egyesült Államok elnöke. Az idős expolitikus - aki az alsó végtagjainak gyengesége miatt több mint egy éve tolószékbe kényszerült - volt kongresszusi képviselő, ENSZ-nagykövet, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója és két cikluson át, Ronald Reagan elnöksége idején az Egyesült Államok alelnöke, mielőtt 1988-ban a Republikánus Párt jelöltjeként elhódította a Fehér Házat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.