A szomáliai iszlamisták

Egy francia katona állítólagos holttestéről közöltek fotókat

Az as-Sabab szomáliai iszlamista szervezet hétfőn Twitter-oldalán közzétett három fényképet egy fehér férfi holttestéről: a képeken állítása szerint annak a francia kommandónak a vezetője látható, amely Denis Allex francia túszt próbálta meg szombaton kiszabadítani fogságából, de sikertelenül.

2013.01.14 17:50MTI

Az egyik fotó a férfi arcáról készült közelkép: a nyakán láncon kis ezüstözött kereszt látható. "Visszatértek a keresztes háborúk, de a kereszt nem tudta megvédeni a kardtól" - olvasható a kép alatt.    

Egy másik képen a katonanadrágot és véres inget viselő férfi combjára hangtompítóval felszerelt maroklőfegyvert és rohamkarabélyt helyeztek el.
   
"Francois Hollande (francia elnök), megérte?" - áll a harmadik felvételhez csatolt szövegben.
   
Egy negyedik felvételen, amelyen a szöveg szerint "a menekülő franciáktól szerzett zsákmányt" ábrázolja, két, hangtompítóval ellátott, terepszínű rohamkarabély és egy maroklőfegyver, valamint több tár látható.
   
A fotókkal egy időben közzétett közleményükben a milicisták azt állítják, hogy a katona a "műveletet irányító parancsnok", akit azután fogtak el, hogy súlyosan megsebesült, és "a társai magára hagyták".
   
A katona az as-Saabab, azaz a Dél-Szomália nagy részét ellenőrzése alatt tartó iszlamista milícia által 2009 óta fogságban tartott francia titkosszolgálati ügynök kiszabadítására küldött kommandó akciója során halt meg.
   
Jean-Yves Le Drian francia védelmi miniszter hétfőn azt közölte, hogy feltehetően két francia katona halt meg a rajtaütésben. Párizs szerint a túszt is megölték, bár az as-Sabab szerint még mindig életében van. A miniszter figyelmeztetett: az iszlamista fegyveresek "borzasztó jelenetekre készülnek" a katona és a túsz holttestével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.