A moszkvai rendőrség nyomozást indított

Politikai plakáttal sokkolták az orosz kormányzó pártot

A moszkvai rendőrség nyomozást indított ismeretlenek ellen, akik az Oroszországban betiltott szélsőséges szervezetek jelképei között a kormányzó Egységes Oroszország (JeR) párt szimbólumát is feltüntető feliratot helyeztek el csütörtökre virradóan a Kreml szomszédságában.

2013.01.10 12:35MTI

A Moszkva folyón átívelő úgynevezett Nagy Kőhídra kifüggesztett, de a rendőrök által kora reggel eltávolított politikai reklám szövege "oroszországi szélsőséges szervezeteket" említ. Az akció végrehajtói ezek közé sorolták az orosz parlamenti választásokat 2011 decemberében ismét többséggel megnyerő kormányzó pártot, amelynek elnöke Dmitrij Medvegyev kormányfő.
   
A Twitter internetes közösségi oldalra feltett és az RBK daily orosz üzleti napilap honlapján is szereplő fényképen jól látható a tíz méter hosszú és fél méter széles reklámfelirat.
   
Az "oroszországi szélsőséges szervezetek" felirat mellett az Eduard Limonov vezette Nemzeti Bolsevik párt logója, a betiltott sátánista pentagramma, az Orosz Nemzeti Egység nevű szélsőséges nacionalista szervezet és a Szláv Egység párt emblémája, valamint a kaukázusi lázadók vezére, Doku Umarov által kikiáltott, az Oroszországi Föderációban törvénytelennek minősülő Kaukázusi Emirátus jelképe is szerepel.
   
A kormánypártot sokkoló politikai feliratról készített fénykép szerzőjét, egy internetes híroldal fotósát a rendőrségen kihallgatták, majd elengedték.
   
A Kreml szomszédságában nem először függesztettek ki politikai reklámot. A Vlagyimir Putyin újbóli államfői beiktatását megelőzően, tavaly május 6-án tartott nagyszabású tiltakozó megmozduláson részt vevő fiatalok Szentpétervár Putyin ellen van című felirata órákig látható volt a Bolotnaja térre vezető Kis Kőhídon.

www.rbcdaily.ru/2013/01/10/society/562949985475872

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.