94 éves

Nelson Mandela meggyógyult

Nelson Mandela volt dél-afrikai elnök meggyógyult decemberi műtétje és az azt követő tüdőfertőzés után - közölte vasárnap az ország államfője orvosokra hivatkozva.

2013.01.06 17:50MTI

A vizsgálatok szerint a 94 éves Mandela állapota folyamatosan javul, miután decemberben epekőműtéten esett át, majd egy tüdőfertőzés bonyolította az állapotát. Johannesburgi otthonában gondoskodnak róla. Fokozatosan ugyanazokat a tevékenységeket végzi, mint a műtét előtt - adta tudtul egy nyilatkozatban Jacob Zuma.

Mandela három hetet töltött kórházban. Ez volt a leghosszabb kórházi kezelése azóta, hogy 1990-ben kiszabadult a börtönből. December végén engedték haza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.