Chuck Hagel lehet Panetta utóda

Volt republikánus szenátor lehet Obama új védelmi minisztere

Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy korábbi republikánus szenátor veheti át az amerikai védelmi minisztérium irányítását Barack Obama második kormányában.

2013.01.05 11:45MTI

Washingtoni kongresszusi forrásokból származó értesülések szerint Chuck Hagel, Nebraska állam korábbi szenátora lehet Leon Panetta utóda a Pentagon élén. Az demokrata elnök állítólag már közölte is a 66 éves politikussal, hogy őt tekinti első számú miniszterjelöltjének.
 
A kiválasztási folyamat már olyan szakaszba jutott, hogy a Fehér Ház akár már hétfőn vagy kedden bejelentheti Hagel jelölését. Obama pár héttel ezelőtt kudarcot szenvedett a külügyi tárca élére kiszemelt jelöltjével. 

Az illető, Susan Rice jelenlegi ENSZ-nagykövet visszalépett a jelöltségtől, miután a republikánus tábor élesen támadni kezdte a bengázi amerikai konzulátust tavaly szeptemberben ért terrorista támadás kapcsán. Rice helyett így John Kerry lehet a második Obama-kormány külügyminisztere.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.