Összeverekedtek a rivális politikusokkal

Bojkott miatt csökkentették az ellenzéki képviselők fizetését Macedóniában

Macedóniában csökkentik az ellenzéki képviselők fizetését a decemberi parlamenti ülés egyhetes bojkottja miatt.

2013.01.03 23:59MTI

A közlés szerint a 43 baloldali képviselő januári fizetésének csak harmadát kapja meg mindaddig, amíg távol maradnak a parlament ülésétől. A 123 macedón képviselő átlagosan havi nem egészen 300 ezer forintot keres.
   

A szociáldemokrata ellenzék képviselőit - újságírókkal együtt - eltávolították a parlamentből karácsony este, amikor összeverekedtek a rivális politikusokkal és híveikkel. Három képviselő és 11 rendőr megsérült az incidensben. Az ellenzék meg akarta akadályozni, hogy a parlament december 24-én elfogadja a 2013-as költségvetést, ám a kormánypártiak végül felülkerekedtek.
   
Az ellenzék azt állítja, hogy a konzervatív kormány pénzt pocsékol hatalmas emlékművekre, drága autókra és bútorokra.
   
A szociáldemokrata párt közleményében azt írta: a fizetéscsökkentés "csekély ár a demokráciáért és szabadságért".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.