250 ezer eurós vesztegetéssel gyanúsítják

Menesztettek egy korrupcióval gyanúsított horvát államtitkárt

Felmentettek tisztségéből csütörtökön Horvátországban egy államtitkárt, akit 250 ezer eurós vesztegetéssel gyanúsítanak.

2013.01.03 17:58MTI

Dinko Mikulic veteránügyi államtitkárt december végén előzetes letartóztatásba helyezte a zágrábi megyei bíróság - jelentette a helyi tömegtájékoztatás.
   
A hadirokkantak, a háborúban elesett vagy eltűnt horvát katonák hozzátartozói lakhatásának ügyével megbízott államtitkárt a korrupció és szervezett bűnözés elleni ügyészi hivatal (USKOK) azzal gyanúsítja, hogy 2005 óta 250 ezer eurót kért attól a cégtől, amelyet cserébe hozzásegített a lakásértékesítési megbízás megszerzéséhez Varasd (Varazdin) területén.
   
A szóban forgó cég állítólag 50 ezer euró kenőpénzt kifizetett a 2005 és 2006 folyamán vásárolt lakások fejében az államtitkárnak, aki ezután további 200 ezer eurót kért 2008-tól őrizetbe vételéig.
   
A gyanúsított - akit az USKOK akciójának keretében december 28-án vettek őrizetbe - 2000 óta dolgozott a veteránügyi minisztériumban, ahol az elmúlt 12 évben jogi és lakhatási ügyekkel foglalkozott - közölte a horvát rádió és televízió (HRT) csütörtökön.
   
Horvátország a tervek szerint 2013. július 1-jén csatlakozik az Európai Unióhoz. Az Európai Bizottság az ország csatlakozási felkészültségéről szóló legutóbbi jelentésében megjelölt tíz olyan területet, amelyeken Zágrábnak további erőfeszítéseket kell tennie a teljes jogú tagság előtt. Ezek egyike a szervezett bűnözés és korrupció elleni harc.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.