Műszaki hiba miatt

Kényszerleszállást hajtott végre Iránban egy amerikai kisgép

Kényszerleszállást hajtott végre egy iráni repülőtéren egy amerikai kisgép.

2012.12.30 12:20MTI

Mahmúd Raszulinezsád, az iráni állami légitársaság vezetője elmondta: az amerikai gép műszaki hiba miatt még december elején kényszerült leszállásra a délnyugat-iráni Ahváz repülőterén. Három utasa meg nem nevezett öbölbeli arab országokba utazott tovább, de a gépet egyelőre még javítják, és hamarosan készen lesz a felszállásra. 

Raszulinezsád részleteket nem árult el, és nem közölte azt sem, hogy miért most, három héttel a történtek után tájékoztatta az esetről a nyilvánosságot. Washington és Teherán között komoly ellentétek feszülnek az iráni atomprogram miatt. Irán nemrégiben világgá kürtölte azt a hírt, hogy a Forradalmi Gárda egyik haditengerészeti egysége elfogott egy ScanEagle típusú, pilóta nélküli amerikai repülőgépet az ország légterében. Washington ezt tagadja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.