Eszméleténél van, jó hangulatú

Idősebb Bush elhagyta az intenzív osztályt

Olyan mértékben javult idősebb George H.W.Bush volt amerikai elnök egészségi állapota, hogy elhagyhatta az intenzív osztályt.

2012.12.30 12:00MTI

Jim McGrath, a Bush-család szóvivője közölte, hogy a 88 éves expolitikust szombaton egy rendes kórteremben vitték át a houstoni metodista kórház intenzív osztályáról. A szóvivő szerint Bush eszméleténél van, jó a hangulata, és még dudorászik is. 

A 41. amerikai elnök - a 43. elnök, George W. Bush apja - november elején hörghurut miatt 12 napot volt kórházban. November 23-án, négy nappal az után, hogy kiengedték, megint beszállították a houstoni klinikára, azóta ott ápolják. George H.W.Bush 1989 és 1993 között volt az Egyesült Államok elnöke. 

Az idős expolitikus - aki az alsó végtagjainak a gyengesége miatt több mint egy éve kerekesszékbe kényszerült - volt kongresszusi képviselő, ENSZ-nagykövet, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója és két cikluson át, Ronald Reagan elnöksége idején az Egyesült Államok alelnöke, mielőtt 1988-ban a Republikánus Párt jelöltjeként elhódította a Fehér Házat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.