Pedig ezek betartásáért pluszpénzt kapnak

Orosz nők megsértik az öltözködési előírást az iráni atomerőműben

Az Irán egyetlen atomerőművében dolgozó orosz nők nem tartják tiszteletben a szigorú iszlám öltözködési előírásokat, pedig ezek betartásáért pluszpénzt kapnak.

2012.12.25 18:10MTI

Az iráni törvények értelmében minden nőnek tetőtől talpig el kell fednie a testét nyilvános helyen.
   
A félhivatalos ISNA hírügynökség keddi jelentése szerint Mahdi Muszavinedzsád, az erőműnek otthont adó déli Busehr kikötőváros képviselője azt hangoztatta, hogy az öltözködési szabályoknak az orosz munkásnők általi megsértése "erkölcsromboló és negatív hatással" van választókörzetére.
   
A képviselő közölte, hogy az ügyet jelenteni fogja az iráni parlamentnek. Arról nem beszélt, hány nő érintett a vétségben, testük mekkora felületét hagyták fedetlenül, és mennyi pluszpénzt kapnak a "helyes öltözködésért".
   
Oroszország a tervek szerint 2013 közepén adja át a közreműködésével létesített üzemet az iráni mérnököknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.