Edward jön a sorban

Egy Kennedy lehet John Kerry utóda a szenátusban

A Kennedy klán egy tagja, a néhai Ted Kennedy fia lehet a Barack Obama amerikai elnök által külügyminiszterré jelölt John Kerry utóda a szenátusban.

2012.12.24 07:44MTI

A sokak által Teddyként becézett ifjabb Edward Kennedy ringbe szállásáról fivére, a korábbi kongresszusi képviselő, Patrick Kennedy beszélt a The Boston Globe című napilapnak.

Az 51 éves Teddy Kennedy egy pénzügyi céget vezet, és a hátrányos helyzetűek jogainak szószólójaként ismert. Jelenleg Connecticut államban él, de van egy háza Massachusetts államban, a Kennedy család szűkebb hazájában is. Kerry utóbbi szövetségi államot képviseli az amerikai törvényhozás felsőházában.

Amennyiben ifjabb Edward Kennedy valóban megméretteti magát a Demokrata Párt színeiben, minden valószínűség szerint Scott Brown republikánus politikussal találja szemben magát. Brown idősebb Edward Kennedy 2009-ben bekövetkezett halála után lett szenátor, a novemberi választáson azonban alulmaradt demokrata kihívójával, Elizabeth Warrennel szemben.

Az Egyesült Államok törvényhozásának felsőházában minden szövetségi állam két szenátorral képviselteti magát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.