3500 rab nyeri vissza a szabadságát

Nagyarányú amnesztia Grúziában

Grúziában hamarosan 3500 rab nyeri vissza a szabadságát, 5500-nak pedig számottevően csökkentik a büntetését a tbiliszi parlament által péntek este elfogadott amnesztiarendelet értelmében.

2012.12.22 16:33MTI

A büntetés elengedése elsősorban a fiatalokat, a nőket és a gazdasági bűncselekmények elkövetőit érinti, de a szabadulók között lesz 190, a közvélemény által politikai fogolyként számon tartott személy is.
   
A dél-kaukázusi országban igen magas az elítéltek száma - a mintegy 4,5 millió lakosra több mint 20 ezer fogoly jut - s egyre gyakrabban látnak napvilágot a kínzásukról szóló hírek.
   
A nagyarányú amnesztiáról szóló rendeletet egyhangúlag szavazták meg a Bidzina Ivanisvili miniszterelnök mögött álló kormánykoalíció képviselői, míg a Miheil Szaakasvili államfő vezette ellenzék képviselői nem vettek részt a voksolásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.