Utcanévtáblák

Nacionalista tüntetők rohamozták meg az odesszai városházát

Megrohamozták a dél-ukrajnai Odessza városházáját pénteken a nacionalista Szabadság Párt tüntetői, akik az ellen tiltakoznak, hogy át akarják keresztelni a város néhány utcáját, köztük az Állatkert utat Vörös Hadsereg útjára.

2012.12.21 13:34MTI

Miközben az épületben ülésezett a városi tanács, mintegy százan betörték a városháza bejárati ajtaját, és behatoltak az épületbe. Az ülésterembe nem jutottak be, mert az előcsarnokban rendőrök és a tanács biztonsági szolgálatának tagjai feltartóztatták őket. Helyszíni beszámolók szerint könnygázt is bevetettek a tiltakozók ellen, tűzoltók pedig a betört ablakokon keresztül tömlőkből vízzel locsolták a tömeget.

A városi képviselők eközben folytatták az ülést, bár a kiszivárgott hír szerint eléggé idegesek voltak, a határozatokról sietve és vita nélkül szavaztak.

Alekszij Kosztuszev polgármester a rohamrendőrséget is kihívta, hogy segítsenek a tüntetők eltávolításában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.