Szélütés érte

Jobban van az iraki elnök

Jobban van Dzsalál Talabáni iraki államfő, aki két napja eszméletlen állapotban került kórházba Bagdadban, miután szélütés érte.

2012.12.19 10:24MTI

Az elnök állapota óráról órára javul - mondta az államfői hivatal sajtófőnöke. Hozzátette: Talabáni továbbra is orvosi megfigyelés alatt áll az intenzív osztályon, de jól reagál a kezelésekre. 

Az elnöki hivatal honlapján már kedd este azt lehetett olvasni, hogy az iraki elnök állapota stabilizálódott. Az egészségügyi miniszter helyettese közölte: egy-egy orvoscsoport érkezett Iránból és Németországból, és Nagy-Britanniából is úton van Bagdadba több szakorvos, aki bekapcsolódik az államfő kezelésébe.
 
A török kormány felajánlotta, hogy szívesen küld repülőgépet, ha az orvosok úgy döntenek, hogy külföldön kezeljék tovább az elnököt. Dzsalál Talabánit többször kezelték külföldön, 2008 augusztusában sikeres szívműtéten esett át az Egyesült Államokban, 2007-ben erős kimerültség és kiszáradás miatt az ammáni katonai kórházban feküdt, az idén pedig három hónapig kezelték Németországban. A mérsékelt kurd politikus, a Kurdisztán Hazafias Uniójának (PUK) vezetője 2005-ben került az elnöki székbe. Ő az ország első kurd államfője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.