Szívinfarktus?

Kórházba vitték az iraki elnököt

Sürgősséggel kórházba szállították Dzsalál Talabáni iraki államfőt.

2012.12.18 11:34MTI

A szűkszavú hivatali tájékoztatás szerint a kurd politikust hétfő éjjel "kimerültség" miatt vitték a sürgősségi osztályra. Az állami televízió ezzel szemben bemondta, hogy Talabáninak szívinfarktusa volt, és egy orvoscsoport állapotának stabilizálásával próbálkozik. 

A 79 éves Talabánit - aki 2005 óta tölti be a jórészt ceremoniális elnöki tisztséget Irakban - az elmúlt években többször kezelték kórházban. 2008 augusztusában sikeres szívműtéten esett át az Egyesült Államokban. A politikus - a kurd gerillamozgalom veteránja - rendszeresen közvetít a végletesen megosztott iraki síita, szunnita és kurd pártok között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.