Az elbocsátások miatt

Sztrájkolnak a közalkalmazottak Görögországban

Munkabeszüntetést tartanak szerdán Görögországban a közszféra dolgozói, tiltakozásul a tervezett újabb elbocsátások miatt.

2012.12.19 08:36MTI

Az iskolákban nincs tanítás, zárva maradtak a hivatalok, és nem járnak a vonatok. Néhány belföldi repülőjáratot is töröltek. A sztrájkhoz csatlakoztak az állami egészségpénztár gyógyszerészei és orvosai is, mert érdekvédelmi szervezeteik szerint több mint egymilliárd euróval tartozik nekik a görög állam. 

A közalkalmazottak délre tüntetést hirdettek meg Athén központjába. A költségvetési lefaragások miatt 2013-ban nagyjából 150 ezer állami alkalmazott veszíti el állását Görögországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.