Jelentős kockázat földrengés esetén

Aktív törésvonalat találtak egy japán atomerőmű alatt

Aktív törésvonalat talált a curugai atomerőmű alatt a japán atomenergetikai hatóság, ezért várhatóan nem engedélyezi a létesítmény újraindítását.

2012.12.11 08:33MTI

A hatóság múlt hónapban végzett helyszíni felmérései szerint a törésvonal közvetlenül az erőmű kettes reaktora alatt helyezkedik el, ami jelentős kockázatot jelent egy földrengés esetén.
   
A japán kormány irányelvei tiltják, hogy aktív törésvonal felett épüljön atomerőmű a szigetországban.
   
A Nihon Keidzai Simbun üzleti napilap keddi értesülései szerint emiatt vélhetően le kell majd bontani a tavaly márciusi fukusimai nukleáris baleset után leállított létesítményt.
   
A curugai erőművet üzemeltető Japan Atomic Power cég további méréseket készül végezni a területen, hogy megtámadja az atomenergetikai hatóság vizsgálatának eredményeit, ezen erőfeszítése ugyanakkor a lap szerint nagy valószínűséggel nem fog sikerrel járni.
   
Az erőmű újraindításának esélyeit csökkenti az is, hogy az egyes reaktor idén volt 42 éves. Korábban a hatóság közölte, hogy nem engedélyezi 40 évesnél idősebb nukleáris létesítmények újraindítását.
   
A Nihon Keidzai Simbun úgy értesült, hogy a leszerelés az anyagi csőd szélére sodorhatja az üzemeltetőt, ezért a gazdasági, ipari és kereskedelmi minisztérium egyeztetésekbe kezdett a vállalat megmentéséről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.