A 7,3-as erősségű földrengést követően

Több mint 25 ezer embert evakuáltak Japánban

Több mint 25 ezer embert telepítettek ki a lakhelyéről Japán északkeleti részén a pénteki 7,3-as erősségű földrengést követően.

2012.12.08 11:15MTI

A földmozgás ugyanabban a körzetben történt, ahol tavaly márciusban egy 9-es erősségű rengés több tízméteres szökőárat gerjesztett és atomerőmű-balesetet okozott. Ezzel is magyarázható a helyi hatóságok rendkívüli óvatossága. Mijaga prefektúrában a partvidékről 17,9 ezer embert evakuáltak, míg a szomszédos Ivatéban 5,5 ezret. 

Más prefektúrákban - Fukusima, Aomori és Ibaraki - főképpen a közvetlenül a parton élőket menekítették el. A csendes-óceáni megfigyelő központ ugyan cunamiriadót rendelt el, de két órával a rengés után visszavonták a riasztást. A földmozgás fészke 10 kilométeres mélységben volt a tengerben, 240 kilométerre Mijagától. 

A rengést Japán 35 prefektúrájában észlelték, többek között a több száz kilométerrel délebbre fekvő Tokióban és környékén. A földmozgás következtében egy ember eltűnt, míg 11 megsérült Japánban - adta hírül szombaton a tokiói tömegtájékoztatás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.