"És méltó életet tudjanak élni"

A menekültek jobb befogadására szólított a pápa adventi fohászában

A menekültek befogadásának javítására szólította a világ keresztényeit vasárnap XVI. Benedek pápa.

2012.12.09 14:43MTI

A karácsonyt megelőző adventi időszak alkalmából Vatikánvárosban hívek ezrei előtt a pápa azért fohászkodott, hogy a bevándorlókat új lakóhelyükön méltó módon fogadják, és méltó életet is tudjanak élni. XVI. Benedek emlékeztetett arra, hogy a Jézus születését megelőző időszak emlékére a katolikusok körében tartott advent arra invitálja a híveket: keljenek útra annak érdekében, hogy találkozhassanak az Úrral. 

Mint mondta, "ez a valóság ismerős mindazoknak, akik elhagyni kényszerülnek régiójukat, különböző okokból, mint a háború vagy a szegénység". Hozzátette, hogy a bevándorlók gyakran "kevés megértéssel találkoznak". A pápa szolidaritásra szólított fel azokkal, akik gazdasági vagy politikai okokból gazdagabb országokba menekülnek. A karácsonyt előkészítő időszak alkalmából azért könyörgött, hogy a menekültek "baráti és örömteli szolidaritásra találjanak, amely segíti szükségleteik kielégítését és táplálja reményeiket".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.