Európa jövőjéről is szó volt a találkozón

A német államfőt fogadta a pápa

A gazdasági válságról és Európa jövőjéről is szó volt XVI. Benedek és Joachim Gauck német államfő csütörtöki találkozóján a Vatikánban.

2012.12.06 15:26MTI

"Az európai eszméről beszéltünk és arról, hogy ezt az eszmét nem szabad feladni" - számolt be a pápai audienciáról Joachim Gauch az őt kísérő német és olasz újságíróknak.       

A német szövetségi elnököt a német pápa a Vatikánban fogadta. Több mint félórás négyszemközti megbeszélésükön XVI. Benedek arról a "vitáról is kérdezett, amely Németországban Európa jövőjét kíséri" - tette hozzá Gauck.
   
Az államfő Tarcisio Bertone szentszéki államtitkárral és Ettore Balestrero vatikáni külügyminiszterrel is tárgyalt. A szentszék közleménye szerint a megbeszéléseken a nemzetközi politikai helyzetről, a gazdasági válságról, valamint a globalizált és szekularizált társadalom kihívásairól is szó esett.
   
Az újságíróknak Georg Gaenswein, a pápa titkára elmondta, hogy XVI. Benedek német munkatársaival tartotta meg az Olaszországban egyébként nem ünnepelt Szent Miklós napját, amelyen egy csokoládémikulást kapott ajándékba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.