Nyolc ember ellen indult eljárás

Nagyszabású adócsalást lepleztek le Csehországban

Az ország történetének egyik legnagyobb adócsalási ügyét leplezték le Csehországban.

2012.12.08 07:48MTI

A CTK cseh hírügynökségtől származó szombat hajnali információk szerint a rendőrség nyolc személy ellen indított eljárást azzal a gyanúval, hogy az Ausztriából, illetve Németországból származó üzemanyag-import esetében elsikkasztották az áfát. 

Az illetékes hatóságok közlése szerint a károk mintegy 1,25 milliárd cseh koronára, azaz 50 millió euróra rúgnak. A gyanúsítottak "strómanok" segítségével olyan kereskedelmi hálózatot építettek ki, amelynek keretében 2010 nyara és 2012 tavasza között áfa nélkül vásároltak benzint és dízelolajat Németországban és Ausztriában. Vevőiknek azonban az áfát is elszámolták. Amennyiben bűnösségük beigazolódik, a feltételezett adócsalókra tíz évig terjedő börtönbüntetés vár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.