Szíria

Clinton, Lavrov, Brahimi - nem született áttörés a találkozón

"Szenzációs döntés" nélkül ért véget Hillary Clinton amerikai külügyminiszter, orosz kollegája, Szergej Lavrov, valamint Lahdar Brahimi szíriai különmegbízott csütörtök késő esti dublini megbeszélése az utóbbi tájékoztatása szerint.

2012.12.07 08:00MTI

Brahimi a találkozó után úgy fogalmazott, a szíriai helyzet nagyon rossz. A megbeszélés résztvevői egyetértettek: együttesen tovább kell dolgozni annak érdekében, hogy ellenőrzés alá vonják a válságot.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) dublini külügyminiszteri értekezletén - a programon kívül - tartott megbeszélést a megújuló diplomáciai erőfeszítések jeleként értékelték, és mindössze három nappal azután tartották, hogy kiderült: a szíriai rezsim állítólag vegyi fegyverek bevetésére készül a lázadók ellen.

Az Egyesült Államok meg akarja szerezni Oroszország támogatását az Aszad-rendszerrel szemben, noha Moszkva korábban ellenzett mindenfajta ENSZ-intézkedést, amely Szíria és Bassár el-Aszad elnök ellen irányult. "Sokat fáradoztunk azon, hogy együtt dolgozzunk Oroszországgal a szíriai vérontás beszüntetése és a politikai átmenet beindítása érdekében" - mondta közvetlenül a találkozó előtt újságíróknak Hillary Clinton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.