Nem kell többé az utcán fagyoskodniuk

Drive-in szex: költöznek a svájci prostik

Jövőre a zürichi prostituáltak új helyen, drive-in szex-fülkékben fogadják majd ügyfeleiket.

2012.12.02 08:50Konrád - ma.hu

A svájci város vezetői azt remélik, ezzel a megoldással a szexipar biztonságosabb és szabályozottabb lesz. Korábban Zürich polgárai népszavazással döntöttek arról, hogy szexfülkék épüljenek a város külterületein, ahol nagyjából 20 prostituált és azok kuncsaftjai férnek el kényelmesen.

Az új szolgáltató-komplexumok várhatóan augusztusban nyitnak meg, amikortól fogva a város egyes részein - melyek határosak az új szex-zónákkal – betiltják a prostitúciót, áll a zürichi népjóléti hivatal közleményében.

“A különbség az, hogy mostanáig a prostitúció a közterületeken zajlott” - mondta Michael Herzig, a hivatal szóvivője a World Radio Switzerland-nek. “Most változtatunk ezen, átköltöztetjük az utcáról egy magánterületre, egy régi ipari negyedbe, ami a város tulajdona és lehetővé teszi, hogy a prostitúció szabályozott körülmények között működjön”.

A fülkékhez parkoló terület, riadó-gomb is tartozik, valamint mindig a helyszínen tartózkodik majd egy tanácsadó is, adta hírül a The Local angol nyelvű hírportál még tavaly, mikor az államilag finanszírozott projektet tárgyalták. Januártól a lányoknak egyébként le kell adni az igazolványigénylésüket, be kell regisztrálniuk egy egészségbiztosítóhoz, és minden este jegyet kell váltaniuk, körülbelül ezer forintért, mielőtt elkezdik a műszakot. A hivatal szerint a tervezés jó ütemben zajlik, és jövőre teljes gőzzel nekilátnak a megvalósításnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.