3000 új lakást építenek

Washington bírálja az izraeli telepbővítéseket

Bírálta az amerikai külügyminiszter pénteken az újabb izraeli telepbővítések tervét, Hillary Clinton szerint ez visszaveti a békefolyamatot.

2012.12.01 07:55MTI

Az izraeli kormány pénteken jelentette be, rövidesen engedélyezi, hogy 3000 új lakást építsenek Kelet-Jeruzsálemben, illetve a ciszjordániai telepeken. Megfigyelők ezt válasznak tekintik arra, hogy a palesztinok a héten az ENSZ Közgyűlésében olyan kérelmet nyújtottak be, amely államiságuk közvetett elismeréséhez vezetett. 

Clinton egy nemzetközi konferencián felszólalva emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi amerikai vezetés már korábban jelezte Izraelnek: a telepbővítések politikája hátráltatja a béketárgyalások folyamatát. A posztjáról januárban várhatóan távozó külügyminiszter egyúttal megismételte azt az amerikai álláspontot, hogy Izraelnek és a palesztinoknak átfogó békemegállapodáson kell dolgozniuk, amely elvezethet a kétállamos rendezéshez is. Az Egyesült Államok kész segíteni ezt a folyamatot - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.