A hajó Fadzsr-5 típusú rakétákat szállít?

Iráni fegyverszállítmányt követ egy izraeli kémműhold

Egy, feltehetően a Gázai övezetbe tartó iráni fegyverszállítmány útját követi egy izraeli kémműhold izraeli médiabeszámolók szerint.

2012.11.25 15:39MTI

 A The Sunday Times című brit konzervatív újság nyomán az izraeli sajtó azt írta, hogy a hajó Fadzsr-5 típusú rakétákat szállíthat, amilyenekkel a Hamász palesztin radikális mozgalom harcosai lőtték Izraelt. Ezen kívül Sahab-3 típusú ballisztikus rakéták lehetnek a rakományban, amelyeket Szudánban állíthatnak fel izraeli célpontok ellen.
   
A hajó valószínűleg a Vörös-tengeren keresztül Szudán és Egyiptom érintésével - a Gázába irányuló fegyvercsempészet jól bevált útvonalán - halad majd úti célja felé.
   
Egy névtelenül nyilatkozó izraeli biztonsági vezető elmondta, hogy amint a hajó beér a Vörös-tengerre, Eritreában állomásozó iráni hadihajók fogják kísérni. A szállítmányt állítólag a héten rakták fel a hajóra, egy időben azzal, hogy Izrael és a Hamász megállapodott a nyolcnapos katonai műveleteket lezáró tűzszünetről.
   
"A tűzszünettől függetlenül megtámadunk és megsemmisítünk minden, Gázába tartó fegyverrakományt” - figyelmeztetett az izraeli illetékes a brit lapnak adott nyilatkozatában.
   
A Gázai övezetet irányító Hamász nem hagy fel a fegyverkezéssel - jelentette ki szombaton Músza Abu Marzúk, a radikális mozgalom második embere. Mahmúd az-Zahar, a Hamász társalapítója, egyik gázai vezetője szombaton ugyancsak arról beszélt, hogy Irán segítségével tovább folytatják a fegyverkezést, bár a Kairóban aláírt tűzszüneti egyezmény a rakétatámadások leállítására szólít fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.