Mérgezett volt

Köhögés elleni sziruptól haltak meg többen Pakisztánban

Legkevesebb tizenhárom ember meghalt a pakisztáni Lahorban azt követően, hogy köhögés elleni szirupot ivott, amely mérgezett volt.

2012.11.26 09:45MTI

A hatóságok bezártak egy gyógyszergyárat. A haláleseteket péntektől vasárnapig regisztrálták Sáhdra negyedben, ahol a szirupot kábítószerként is használták - mondta Atif Zulfikar, a helyi rendőrség vezetője. Legalább 13 ember, többségében kábítószerfüggő halt meg, miután lenyelte a mérgező szirupot. Mintegy húsz ember kórházba került. Hatan meghaltak a kórházban, nyolcan megfigyelés alatt állnak, hat embert kórházi kezelés után otthon ápolnak. 

A szirup többi halálos áldozatára egy olyan temetőben találtak rá, ahová kábítószerfüggők tetemeit szállítják. A szirupot előállító gyárat bezárták, a lefoglalt gyógyszerből vett mintákat elemzésre egy laboratóriumba szállították - közölte Havadzsa Szalmán Rafík, a tartományi egészségügyi szolgálat vezetője. Megkezdték a szirup kivonását a patikák polcairól. Három gyógyszertárat bezártak, tulajdonosaikat kihallgatták - jelentették be a hatóságok Pandzsáb tartományban, amelynek a székhelye Lahor. A városban idén januárban mintegy száz szívbeteg ember meghalt, miután helyileg gyártott mérgezett gyógyszert vett be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.