Több gyerek is megsérült

Öngyilkos merénylő robbantott egy síita felvonuláson

Legkevesebb 23 ember életét vesztette szerdán Pakisztánban, miután öngyilkos merénylő pokolgépet robbantott egy síita felvonuláson.

2012.11.22 07:29MTI

A detonációban legalább 60-an megsebesültek, köztük több gyerek - közölte a rendőrség és a mentők. A robbantás a főváros, Iszlámábád tőszomszédságában, Ravalpindiben történt. A síiták egy mecsetbe tartottak a városközpontban, amikor a merénylet bekövetkezett. Két másik merényletben még 12-en életüket vesztették szerdán Pakisztánban. 

A dél-ázsiai országban rendszeresek a síita kisebbség elleni támadások. Csütörtökön kezdődik Iszlámábádban nyolc muszlim ország - az úgynevezett "fejlődő nyolcak" - csúcstalálkozója, amelynek napirendjén főleg gazdasági kérdések szerepelnek. Pakisztánban ritkán rendeznek ilyen találkozókat a feszült biztonsági helyzet miatt. 

A tanácskozáson részt vesz Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök és Recep Tayyip Erdogan török kormányfő. Mohamed Murszi egyiptomi elnök a gázai övezeti fegyveres konfliktus miatt lemondta részvételét; az észak-afrikai ország alelnöki szinten képviselteti magát a pakisztáni csúcstalálkozón.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.