A diplomáciai negyedben

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Kabulban

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az afgán főváros diplomáciai negyedében szerda reggel, a terrorcselekmény az elkövetőn kívül két ember életét követelte.

2012.11.21 07:45MTI

Az akciót később a lázadó tálibok vállaltak magukra.
   
A robbanás a kabuli amerikai nagykövetség közelében, egy amerikai katonai épületnél következett be, de feltehetően nem ez volt a merénylő pontos célja. A tálibok közlése szerint a CIA egyik helyi irodáját támadták meg, és az akcióban "az ellenség súlyos veszteségeket szenvedett".
   
A terrorista gyalog érkezett, a robbanóanyagot speciális mellényben a testén viselte.
   
A kabuli rendőrség beszámolója szerint a támadók ketten voltak, de a másik merénylőt a rendőrök lelőtték, mielőtt a robbantást végrehajthatta volna.
   
A halálos áldozatok biztonsági őrök, mindketten afgánok. A merényletnek öt sebesültje is van, ők polgári személyek.
   
A körzetben nemzetközi szervezeteknek otthont adó és a nemzetközi biztonsági erő (ISAF) főhadiszállásához tartozó épületek is találhatók, a robbanást követően az amerikai nagykövetségen riadókészültséget rendeltek el. A közelben van a brit nagykövetség is.
   
Kabul a legjobban védett afgán városok közé tartozik, viszonylag ritkán helyszíne sikeres terrorakcióknak. Idén eddig fél tucat merényletet követtek el ott.
   
A robbantás tönkretette az ISAF egyik autóját is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.