Tolvajlásra kényszerítették őket

Hszincsiangi gyerekek százait rabolták el Kínában

Másfél év alatt 2749 embert vettek őrizetbe Kínában, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kiskorúak százait rabolták el az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területről, majd bűncselekményekre, lopásra kényszerítették őket.

2012.11.21 08:00MTI

A hatóságok 2011 áprilisa óta csaknem 2280 gyereket szabadítottak ki. A legutóbbi, hét nagy városra, illetve tartományra kiterjedő akcióban 90 ember került a rendőrség hálójába és 28 kiskorú nyerte vissza szabadságát.
   
A legelterjedtebb "forgatókönyv" az volt, hogy a gyerekeket elcsalták, elrabolták, s utána lopni küldték őket különböző nyilvános helyeken, így bevásárlóközpontokban, vagy például buszpályaudvarokon.
   
A rendőrség igyekszik azonosítani, majd mielőbb hazajuttatni a kiszabadított gyerekeket - áll a minisztériumi jelentésről szóló hírben.
   
Hszincsiang Kína területének körülbelül egyhatodát fedi le, lakosságának hivatalos adatok szerint több mint 40 százalékát alkotják az őslakos, muszlim vallású, a törökkel rokon nyelvet beszélő ujgur nemzetiségűek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.