8 millió eurós váltságdíj?

Berlusconi könyvelője elrablásának hátterét kutatja az olasz sajtó

A dél-olasz szervezett bűnözés és a prostitúció állhat Giuseppe Spinelli, Silvio Berlusconi könyvelője elrablásának hátterében a keddi olasz sajtó szerint. Az újságok úgy tudják, hogy Berlusconi végül 8 millió euró váltságdíjat fizetett a könyvelő szabadon bocsátása érdekében.

2012.11.20 10:57MTI

Silvio Berlusconi cáfolta az újságértesüléseket, azt állítva, hogy nem fizetett. A sajtó által megszerzett telefonlehallgatások szövegében azonban az emberrabló banda tagjai 8 millió euróról beszéltek és az összeg elhelyezése céljából bankszéfet is béreltek.
   
A lapok szerint számos titok övezi Giuseppe Spinellinek és feleségének október 15-ről 16-ra virradó éjszaka történt elrablását. A Berlusconi pénztárosaként ismert 71 éves férfiért az elkövetők eredetileg 35 millió eurót követeltek a volt kormányfőtől és cserébe politikai-ügyészi dokumentumokat is ajánlottak Berlusconinak. 
   
A hat tagú banda letartóztatását a rendőrség hétfőn jelentette be. Mint kiderült, a három olasz és három albán büntetett előéletű személy közel áll a dél-olasz 'ndrangheta bűnszervezetéhez. 
   
Az ügy szálai Bariba vezetnek - írta a Corriere della Sera. A napilap szerint viszont az emberrablás nem a diszkrét, de hatékony szervezett bűnözésre, hanem arra az "erőszakos alvilági környezetre" utal, amellyel Berlusconi az általa preferált prostituáltakon keresztül jutott kapcsolatba.        A Corriere ennek kapcsán a Berlusconinak Bariból nőket szállító Giampaolo Tarantini bűnöző-vállalkozóra emlékeztetett, és megjegyezte: Spinelli elrablása azt bizonyítja, hogy a volt kormányfő zsarolható.
   
A "furcsa" túszejtésre Berlusconi bunga-bunga partijai vetnek árnyékot - vélte az Il Messaggero. A La Stampa szerint Berlusconi a hetvenes évektől a szicíliai Cosa Nostra és más bűnszervezetek célponta volt: ki ezzel, ki azzal zsarolta "az aranytojást tokó tyúkot", és Berlusconi ritkán fordult a rendőrséghez segítségért. A La Repubblica úgy vélte: az "ügyetlen emberrablók" nem egyedül cselekedtek, és megbízójuk nevét talán a rácsok mögött felfedik. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.