A férfit letartóztatták

Vérfürdőt tervezett egy férfi az Alkonyat-film vetítésén

Letartóztattak az amerikai hatóságok Missouri államban egy fiatal férfit, aki vérfürdőt tervezett az Alkonyat - Hajnalhasadás 2 című kasszasiker film vetítésén egy helyi moziban.

2012.11.17 11:25MTI

A 20 éves gyanúsított, Blaec Lammers elismerte, hogy felfegyverezve be akart rontani Bolivar, egy 10 ezer fős kisváros filmszínházába. Az amerikai média szerint azután vették őrizetbe, hogy anyja értesítette a rendőrséget.

A nő elmondta a hatóságnak, hogy fia ugyanolyan fegyvereket vásárolt, mint amilyeneket nyáron a coloradói mozis lövöldözésben használt James Holmes, aki a vádak szerint 12 emberrel végzett, 58-at pedig megsebesített a Batman-széria harmadik részének, A sötét lovag - Felemelkedés című filmnek a vetítésén. Lammers anyja attól tartott, hogy fia le akarja másolni a coloradói vérengzést.

A nyomozó, aki kihallgatta Blaec Lammerst, közölte: a fiatalember jegyet vásárolt az Alkonyat - Hajnalhasadás 2 vasárnapi vetítésére. A gyanúsított ugyanakkor fontolgatta, hogy a Walmart áruházlánc egy helyi szupermarketjét vegye célba.

Dusty Ross nyomozó szerint a férfi beismerte, hogy "gyilkos gondolatai" voltak. Két karabélyt, hozzá pedig 400 töltényt vásárolt a héten. Lammers őrizetben van, pénteken terrorista fenyegetéssel és fegyveres bűncselekmény elkövetésére tett kísérlettel vádolták meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.