A kelet-európai térségben

Kiterjesztik a német kárpótlásra jogosult holokauszt-túlélők körét

Kiterjesztik a német kárpótlásra jogosult holokauszt-túlélők körét a kelet-európai térségben és a volt Szovjetunió utódállamaiban azzal a megállapodással, amelyet csütörtökön Berlinben írt alá a német pénzügyminiszter és a kárpótlási igényeket Németországgal szemben érvényesítő Claims Conference (Kárigény Konferencia) vezetője.

2012.11.15 15:29MTI

A Wolfgang Schäuble és Julius Bermann által aláírt megállapodás révén mintegy 80 ezerrel növekedik a kárpótlásra jogosultak köre, további 100 ezren pedig ápolási hozzájárulást kaphatnak a német államtól. 

Akik eddig nem tartoztak a jogosultak közé, 2556 eurós egyszeri kárpótlást kaphatnak, mindazok pedig 300 eurós havi nyugdíjra tarthatnak igényt, akik legkevesebb 3 hónapot töltöttek gettóban vagy koncentrációs táborban, illetve legkevesebb 6 hónapig voltak kénytelenek álnéven vagy rejtőzködve élni a náci üldöztetés miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.