Az emberi méltóságot meg kell védelmezni

Merkel: jelenkori kötelességekre figyelmeztet a roma holokauszt

Az emberi méltóság védelmének kötelezettségére figyelmezteti a jelenkor nemzedékeit az európai szintik és romák ellen a nemzetiszocializmus idején elkövetett népirtás.

2012.10.24 13:56MTI

Angela Merkel a náci korszakban meggyilkolt európai szintik és romák német nemzeti emlékművének felavatásán ünnepi beszédében Roman Herzog korábbi német államfőt idézve hangsúlyozta: a totalitarizmus ellen nem akkor kell elkezdeni a harcot, amikor hatalomra jut, hanem amikor először felüti a fejét. 

A szintik és romák elleni "kegyetlen népirtásról" túl későn és túl kevéssé vett tudomást az utókor, és sok helyütt jelenleg is a kirekesztés a sorsa a legnagyobb európai kisebbség tagjainak - mondta Angela Merkel, hangsúlyozva, Németország az EU-ban és az EU bővítése során is mindent megtesz a szintik és romák jogainak védelméért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.