Korrupcióval vádolják

Újabb per kezdődött Alberto Fujimori volt perui elnök ellen

Újabb büntetőper kezdődik Limában a bebörtönzött Alberto Fujimori volt perui elnök ellen korrupciós váddal.

2012.11.14 07:32MTI

A per megkezdésére kedden engedélyt adott Chile, amelynek hatóságai 2005-ben letartóztatták Fujimorit, miközben ő Japánból Peruba tartott, hogy visszatérjen a nagypolitikába. Chile 2007-ben kiadta őt Perunak, most pedig az új per érdekében meg kellett hosszabbítani kiadatása hatályát. 

Fujimorit három évvel ezelőtt 25 évi szabadságvesztésre ítélték Peruban, mert 1990 és 2000 közötti elnöksége idején utasítást adott a biztonsági szolgálatoknak emberek elrablására, illetve meggyilkolására. A politikust 2007-ben korrupcióban és illegális lehallgatások engedélyezésében is bűnösnek találták. A mostani perben azzal vádolják, hogy elnöksége utolsó éveiben 50 millió dollárnak megfelelő közpénzt adott bulvárlapoknak, amelyek újraválasztását szorgalmazták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.