"Bátor intézkedések"

Merkel a portugál reformokat méltatja

A lisszaboni kormány bátor intézkedései nyomán az utóbbi időben javultak a portugál gazdaság növekedési kilátásai.

2012.11.12 18:06MTI

Angela Merkel német kancellár azután nyilatkozott, hogy tárgyalt vendéglátójával, Pedro Passos Coelhóval. Elismerve, hogy a lépések nehéz időszakot jelentek a lakosság számára, a kancellár kijelentette: nagy elszántságot tapasztalt arra vonatkozóan, hogy a kis dél-európai ország meg akar birkózni e nehéz időszak feladataival. 

Passos Coelho büszkén számolt be arról, hogy hazája gyorsabb ütemben valósította meg a takarékossági intézkedéseket, mint azt tavaly gondolták. Két év alatt sikerült olyan feladatokat teljesíteni, amelyeknek megoldásával csak 2016-ban számolt a kormány. Fontos lépésnek nevezte a külkereskedelmi mérleg egyensúlyba hozását. Lisszabonban - akárcsak korábban Athénban - hétfőn több százan tüntettek a német kancellár látogatása ellen. A tüntetők szemében Merkel a felelős a Portugáliában bevezetett szigorú takarékossági intézkedésekért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.