Szaúd-Arábiában

Kábítószer-csempészet miatt lefejeztek egy pakisztáni férfit

Lefejeztek egy pakisztáni férfit csütörtökön Szaúd-Arábiában amiatt, hogy kábítószert próbált becsempészni az országba.

2012.11.08 20:08MTI

Az SPA szaúdi hivatalos hírügynökség szerint a pakisztánit a rijádi nemzetközi repülőtéren tartóztatták le, amikor "bizonyos mennyiségű" heroint próbált becsempészni az országba, de a biztonsági emberek megtalálták a kábítószert a testébe rejtve. Ezzel a lefejezéssel 63-ra emelkedett az év eleje óta végrehajtott kivégzések száma Szaúd-Arábiában - írta a közel-keleti ország belügyminisztériuma által közzétett adatok alapján az AFP hírügynökség. 

E forrás szerint tavaly 76 embert ítéltek halálra a szaúdi királyságban, de az Amnesty International civil szervezet úgy tudja, hogy legalább 79 kivégzés történt. A nemi erőszak, a gyilkosság, a hitehagyás, a fegyveres rablás és a kábítószer-csempészet halállal büntethető cselekmény Szaúd-Arábiában, ahol a saría, azaz az iszlám jog előírásait követik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.