Eddig kilenc halottat találtak

Szerkezeti hiba okozta a ghánai bevásárlóközpont összeomlását

Szerkezeti hiba miatt omlott össze Ghána fővárosában, Accrában szerdán egy hatemeletes bevásárló központ, a romok alatt csütörtökig kilenc halottat találtak.

2012.11.08 15:03MTI

"Nem volt építési engedély, az accrai önkormányzat felügyelője nem hagyta jóvá az építkezést" - nyilatkozta az előző napi szerencsétlenség ügyében vizsgálatot folytató szakmai szervezet alelnöke, Magnus Quarshie. Hozzátette: a vizsgálat során szerkezeti problémákat tártak fel. A cementkeverék nem felelt meg az előírásoknak. A hadsereg által csütörtökön közzétett adatok szerint a nyitás előtt történt szerencsétlenségnek kilenc halálos áldozata van.
 
Hatvanhét túlélőt sikerült kimenteni a romok alól. A rendőrség szerint mintegy ötven alkalmazott dolgozott az intézményben, de nem tudni, hányan tartózkodtak az épületben a katasztrófa idején. A mentők csütörtökön folytatták a kutatást az esetleges további túlélők után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.