Szigetvita

Ismét kínai hajók hatoltak be japán felségvizekre

Négy kínai hajó úszott el vasárnap a vitatott hovatartozású Szenkaku-szigetek (kínaiul Tiaojü-szigetek) közelében, japán felségvizeken a Kelet-kínai-tengeren - közölte a japán parti őrség.

2012.11.04 08:25MTI

Japán legutóbb pénteken jelezte, hogy kínai hajók cirkáltak a Tajvantól 200, Okinava japán szigettől 400 kilométerre fekvő, lakatlan szigetcsoportnál.
   
A szigetek körüli vizek halban gazdagok, de feltételezhetően jelentős kőolaj- és földgázkészleteket is rejt a tengerfenék.
   
Szeptember elején kiújult a feszültség Kína és Japán között, miután a japán állam megvásárolta a terület egy részét egy magántulajdonostól. Peking hevesen tiltakozott, és Kína-szerte erőszakos Japán-ellenes tüntetések voltak. Kína területe integráns részének tartja az 1895 óta japán fennhatóság alatt álló szigeteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.