Sandy hurrikán

Tovább nőtt a halálos áldozatok száma az Egyesült Államokban

Tovább emelkedett a Sandy szupervihar okozta halálos áldozatok száma az Egyesült Államokban, a CNN amerikai hírtelevízió azt jelentette, hogy a poszttrópusi ciklonná minősített hurrikán következtében legkevesebb 106-an vesztették életüket az országban.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.11.03 11:14MTI

Egyedül New York városában 41 ember halt meg a Sandy következtében. A karibi országokban, valamint Kanadában további több mint 80 áldozatot követelt a vihar.

Ugyancsak a CNN számolt be arról, hogy Obama elnök benzinszállításokat rendelt el a katasztrófa sújtotta területekre. Korábban arról érkezett hír, hogy több államban fejadagban osztják a benzint, és a kézi kannákba, valamint az autótankokba történő elosztást rendőrök felügyelik. Egyes helyeken a töltőállomásoknak csak kevesebb mint a fele üzemelt, miközben a benzin gallonjának az ára jelentősen emelkedett. Pénteken több kútnál kilométeres sorokban várakoztak az emberek a benzinre.

Az elnök helyi idő szerint péntek este utasította a védelmi minisztériumot mintegy 80 millió liter ólommentes benzin és dieselolaj felvásárlására, és az érintett területekre történő kiszállítására.

Korábban az elnök elrendelte azt is, hogy a védelmi minisztérium kezdjen fűtőolaj-osztásba a szupervihar által sújtott területeken.

A Fehér Ház által kiadott közlemény szerint a szétosztandó készletek forrása az energiaügyi minisztérium északkeleti lakásfűtési tartaléka.

Az alacsony kéntartalmú fűtőolaj osztását azért rendelte el az elnök, hogy az északkeleti országrész bajba jutott településein enyhíteni lehessen a hiányt. Ennek oka az, hogy a vihar a finomítóktól a csővezetékeken át az elosztórendszerig mindent megrongált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.