Az ártól függően lehet több is

Nyolc új vadászgép vásárlását tervezi Bulgária

Nyolc új vadászgép megvásárlását tervezi 2014-ben Bulgária.

2012.10.26 20:14MTI

Anju Angelov, bolgár védelmi miniszter az északnyugat-bulgáriai Ribaricában elmondta, a jövő héten kér a kormánytól felhatalmazást arra, hogy a külföldi partnerekkel megkezdhesse a tárgyalásokat az új katonai eszközök beszerzéséről. Hozzátette: a nyolc gépből akár kilenc is lehet - az ártól függően. Angelov reményét fejezte ki, hogy a tárgyalások még idén sikerrel járnak, 2013 elején jóváhagyja a parlament a 309 millió euró értékűre becsült ügyletet, 2014-ben pedig megköthetik a szerződést. 

A miniszter jelezte, hogy legkésőbb 2015 elejéig megkezdik az új vadászgépek pilótáinak kiképzését is. Bulgária pénzügyi okok miatt évek óta halogatja légierejének korszerűsítését. A védelmi minisztérium már folytatott előzetes tárgyalásokat több országgal vadászgépek vásárlásáról, és arra a következtetésre jutott, hogy az EADS európai konzorcium új Eurofightere és az amerikai Lockheed Martin új F-16-osa pénzügyi okok miatt nem jöhet számításba. A svéd Gripenek azonban továbbra is "versenyben vannak", más egyéb lehetőségek között - mondta a miniszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.