Legalább 120 ember halt meg

Vizsgálat indult a katonaság forradalom alatti szerepéről Egyiptomban

Vizsgálat indult Egyiptomban hétfőn annak felderítésére, milyen felelősséggel bírnak az országot 2011 februárja és 2012 júniusa között irányító katonai vezetők az akkori tüntetések elleni erőszakos fellépésért.

2012.10.15 20:16MTI

Az észak-afrikai országot Hoszni Mubarak volt államfő lemondásától Mohamed Murszi jelenlegi elnök hivatalba lépéséig irányította a Fegyveres Erők Legfelsőbb Tanácsa, és ez idő alatt legalább 120 ember halt meg az összetűzésekkel végződött tüntetéseken. A mostani eljárás példa nélküli Egyiptomban, ahol a befolyásos hadsereg ügyeit polgári vizsgálatnak még soha nem vetették alá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.